Wil je je positie op de arbeidsmarkt verbeteren met een passende opleiding? Dan hebben we goed nieuws voor je! Vanaf 1 maart kan je het STAP-budget gebruiken voor je ontwikkeling. Hiermee kun je aanspraak maken op een subsidie ​​van maximaal 1.000 euro per jaar voor je opleiding.

Voor wie is het STAP-budget?

Het STAP-budget geldt voor iedere werknemer (in loondienst of als ondernemer) en werkzoekende. Het maakt niet uit in welke branche je werkt en of je je wilt bijscholen of omscholen. De opleiding die u wilt volgen, moet zijn opgenomen in het Opleidingsregister van DUO. Dit geldt voor alle avondopleidingen van KOS Kappersopleidingen.

JA! Ik wil meer weten, neem contact met me op!

Bekijk de voorwaarden
  • Je bent tussen de 18 en de pensioengerechtigde leeftijd.
  • Je werkt in loondienst, bent ondernemer of hebt momenteel geen werk.
  • Je ontvangt op het moment van de aanvraag geen studiefinanciering, lerarenbeurs of tegemoetkoming schoolkosten voor meerderjarigen. Je kunt het STAP-budget wel combineren met het Levenlanglerenkrediet.
  • Het startmoment van je opleiding ligt minimaal vier weken na het indienen van je aanvraag en maximaal drie maanden na het aflopen van de aanvraagtermijn.
  • Je hebt dit jaar nog niet eerder het STAP-budget toegekend gekregen.
  • Om je recht op STAP-budget te behouden, moet je de opleiding aantoonbaar hebben gevolgd. Is dit niet het geval, dan kan UWV besluiten de subsidie bij je terug te vorderen.

Vraag een STAP-budget aan bij UWV

Het gebruik van het STAP-budget is heel eenvoudig. Bij KOS Kappersopleidingen kun je je inschrijven voor de avondopleiding van je keuze. U ontvangt ons STAP-aanmeldbewijs. Hiermee kunt u het STAP-budget online aanvragen bij UWV. Na goedkeuring betaalt UWV een deel van je opleiding. Kost je opleiding meer dan 1.000 euro? Dan betaalt u zelf de rest. Denk eraan dat UWV verwacht dat u de opleiding ook daadwerkelijk volgt. Als dit niet (of onvoldoende) het geval is, kan UWV besluiten de STAP-betaling bij u in te trekken.

Wacht niet te lang!

De overheid stelt 180 miljoen euro per jaar beschikbaar. De begroting van dit jaar is verdeeld in 5 aanvraagperiodes van elk 2 maanden. De eerste periode is van 1 maart tot 30 april. Geen budget meer? Dan sluit het tijdslot en moet je wachten op het volgende tijdslot. Wees er dus snel bij, want niet meer = niet meer!

Vragen?

Heb je vragen over het STAP-budget of wil je graag onze opleiding komen bekijken? We helpen je graag verder! Neem gerust contact met ons op via 0135426603 of info@koskappersopleidingen.nl

Kos Kappersopleidingen

Insulindeplein 18
5014 BD Tilburg

013-5426603
info@koskappersopleidingen.nl

Maandag: GESLOTEN
Dinsdag: 9.00 - 16.30
Woensdag: 9.00 - 16.30
Donderdag: 9.00 - 16.30
Vrijdag: 9.00 - 16.30
Zaterdag: 9.00 - 14.30
Zondag: GESLOTEN
× Hoe kunnen we je helpen?