STUDENTEN
OVER
KOS
KOS KAPPERSOPLEIDINGEN
Mijn naam is Aniek Smits, 17 jaar en ik kom uit Oirschot. Toen ik geslaagd was op de middelbare school ben ik naar KOS Kappersopleidingen in Tilburg gegaan. Ik zit nu in het tweede jaar en heb echt al veel geleerd. Ik heb voor deze opleiding gekozen, omdat het een kleinere opleiding is waar er veel aandacht voor je is.
Ik vind het leuk dat er een salon bij de opleiding zit en er dus de hele dag klanten binnen lopen. Dit houdt in dat het veel praktijk is en je echt heel de dag met knippen, kleuren enz. bezig bent, je hebt dus veel contact met klanten. Ook is het een verkorte opleiding en duurt het dus maar twee jaar. In het eerste jaar mag je één dag in de week stage lopen en in het tweede jaar twee. In de loop van het eerste jaar krijg je een paar dagen visagie, hiervoor krijg je ook een certificaat.
Aniek Smits

Ik ben eerstejaars student aan KOS Kappersopleidingen. Na een tussenjaar gehad te hebben wist ik al vrij snel dat mijn interesses lagen bij uiterlijke verzorging en zo kwam ik uit bij het kappersvak.
Ik ben me gaan oriënteren bij verschillende kappersopleidingen en kwam al snel uit bij KOS kappersopleidingen in Tilburg. Nadat ik had gelezen dat er ook een avondopleiding werd gegeven was ik vooral daarin geïnteresseerd. Na een kennismaking en rondleiding met alle informatie over de opleiding, had ik al snel de keuze kunnen maken voor de 2 jaar durende dagopleiding tot kapper niveau 3. Door de drempelloze instap, het fijne aantal leerlingen en de juiste intensieve begeleiding is de KOS een goede start in het kappersvak. We zijn dan van dinsdag tot zaterdag intensief bezig op school, je wordt klaargestoomd om na die 2 jaar aan het werk te gaan in een kapsalon. Nu ben ik pas gestart met de opleiding, maar in die aantal weken dat ik op school zit kan ik al met trots zeggen dat je elke week vooruitgang ziet, zeker met de duidelijke tips en uitleg van de docenten. Ik ben blij met mijn keuze voor de KOS Kappersopleidingen en ga met veel plezier elke dag naar school.
Valérie Cantineau

Ik ben Mandy Richters en kom uit Breda. Hiervoor heb ik totaal iets anders gedaan, namelijk de opleiding apothekersassistente. Die opleiding heb ik niet afgemaakt, omdat het uiteindelijk toch niet mijn ding was.
Daarna ben ik een jaar gaan werken en heb ondertussen goed nagedacht wat ik wel graag wilde gaan doen. Hierbij kwam ik op de kappersopleiding, omdat ik het altijd al leuk heb gevonden met uiterlijke verzorging bezig te zijn. KOS Kappersopleidingen was precies wat ik zocht, omdat ik in twee jaar mijn diploma kan halen in plaats van drie jaar.
Mandy Richters

Ik ben Serena Wijnen en kom uit Valkenswaard. Na diverse andere opleidingen te hebben geprobeerd had ik even een pauze nodig. Ik ben twee jaar gaan werken om even tot mezelf te komen en te denken over wat ik nu uiteindelijk wilde doen. Ik heb altijd heel veel geëxperimenteerd met mijn haar, van blond tot zwart, roze haren, kort, lang, een pony of net geen pony. Ik heb het allemaal gehad. Vandaar dat ik besloot van mijn hobby mijn beroep te maken. KOS Kappersopleidingen was daarom de juiste opleiding voor mij. Na twee jaar gewerkt te hebben heb ik geen zin meer om drie jaar op school te zitten, bij KOS Kappersopleidingen haal je een MBO niveau 3 diploma in twee jaar. Verder vind ik het fijn dat het een kleinere opleiding is, hierdoor krijg je veel persoonlijke aandacht en leer je iedereen snel kennen.
Serena Wijnen

JA! Ik wil meer weten, neem contact met me op!

Mijn naam is Joanne van Laarhoven en ik heb februari 2018 mijn diploma Allround Kapper behaald bij KOS Kappersopleidingen. Het fijne aan de opleiding vind ik dat er in kleine groepjes wordt gewerkt waardoor er genoeg ruimte is voor individuele begeleiding. De docenten weten hierdoor ook precies hoe ze jou het beste kunnen begeleiden. Je mag de tweejarige opleiding zeker intensief noemen, maar voort wat hoort wat.

Ik ben aan de opleiding begonnen als een persoon die zichzelf op de achtergrond plaatst en ik eindigde als trotse, zelfverzekerde kapster. Momenteel werk ik als international haarstyliste aan boord van een Italiaans cruiseschip genaamd Costa Neo-Romantica die langs China, Korea en Japan vaart. Ik ben de enige kapster op dit schip waar ruimte is voor 1600 passagiers en 600 bemanningsleden. Mijn harde werken betaald zich nu uit in een groot avontuur waar ik voorheen alleen maar van kon dromen en daar ben ik KOS Kappersopleidingen enorm dankbaar voor. KOS Kappersopleidingen was voor mij de juiste stap in de goede richting.

Joanne van Laarhoven

KAPPERS
OVER KOS
Als eigenaar van Riccio Kappers durf ik deze uitspraak te doen. In onze kappersbedrijven is een constante doorgroei van medewerkers een feit. Op jonge leeftijd 17-18 jaar gaan junior stylisten stage lopen. Bevalt het goed op een stageplek dan volgt hier vaak na het behalen van het diploma een Arbeidsovereenkomst uit. Een goede opleiding is wel een must om het kappersdiploma te behalen. Persoonlijk ben ik goed te spreken over de manier van opleiden bij KOS Kappersopleidingen in Tilburg. Al jaren werken wij nauw samen met deze particuliere school en dit alles naar volle tevredenheid. In twee van onze vestigingen staat een salonmanager die als stagiair vanuit KOS bij ons haar carrière begon, doorgroeimogelijkheden genoeg dus!

Riccio Tilburg | WC Heyhoef
Riccio Tilburg | Buurmalsenplein
Riccio Tilburg | WC de Vallei
Riccio Breda | WC Tuinzigt
Riccio Rijen

Brigitte van Ree

Riccio Kappers

Mijn naam is Eggy van Hees en ik heb inmiddels drie kapsalons, Drunen, ‘s-Hertogenbosch en Boxtel. Ik werk al vele jaren met KOS Kappersopleidingen. Bijna jaarlijks komen er nieuwe stagiaires bij ons die aan het tweede jaar van hun opleiding beginnen. Wat ons iedere keer weer verbaasd is het niveau wat deze aankomend kappers/sters hebben opgebouwd in één jaar opleiding. Een heel verschil met andere opleidingen uit deze regio. In het jaar dat deze mensen bij ons stage lopen is het vooral onze taak deze studenten ervaring in de praktijk en omgang met klanten bij te brengen. Het lukt ons (bijna) altijd deze stagiaires na hun opleiding een baan aan te bieden als kapster in één van onze salons. In de kappersbranche is altijd behoefte aan goed opgeleide medewerkers. Wij zijn dan ook blij met nieuwe medewerkers die hun opleiding bij KOS Kappersopleidingen hebben gevolgd. Een bijkomend voordeel is dat zij na hun opleiding al helemaal “thuis” zijn in ons bedrijf en vertrouwd zijn met onze producten. Ze kunnen direct na hun opleiding bij ons aan de slag, dit weten ze al ruim voor hun examen. Heb je vragen over je mogelijkheden als kapper/ster mag je altijd contact met mij opnemen.
Eggy van Hees

Haartrend van Hees

Er wordt de laatste tijd wel eens minder positief gesproken over werken in het kappersvak. Ik, als eigenaar van Janssen & Janssen kappers in Tilburg, deel deze mening absoluut niet. Ik zie juist een sterke groei in het kappersvak. Er is wel degelijk werk en er is voldoende ruimte om door te groeien. Maar het begint natuurlijk wel bij de juiste keuze van je kappersopleiding. Er zijn maar een paar kappersscholen die goed staan aangeschreven in Nederland. Daar is KOS Kappersopleiding er één van. Met deze opleiding ben je verzekerd van een goede toekomst als kapper(ster). Elk jaar heb ik stagiaires van de KOS en vaak kan ik ze werk aanbieden na hun opleiding. Zij beheersen hun vak goed, zijn enorm enthousiast en hebben een geweldige inzet. Een goede toekomst dus!
Bram Janssen

Janssen & Janssen kappers

ONLINE
INSCHRIJVEN
contact
opnemen

Kos Kappersopleidingen

Insulindeplein 18
5014 BD Tilburg

013-5426603
info@koskappersopleidingen.nl

Maandag: GESLOTEN
Dinsdag: 9.00 - 16.30
Woensdag: 9.00 - 16.30
Donderdag: 9.00 - 16.30
Vrijdag: 9.00 - 16.30
Zaterdag: 9.00 - 14.30
Zondag: GESLOTEN
× Hoe kunnen we je helpen?