KAPPER
BOL 2
IN 1 JAAR
KOS KAPPERSOPLEIDINGEN
ALGEMENE
INFORMATIE

Startdatum:

Dinsdag 30 augustus 2022 (inschrijven mogelijk..!)

Lesdagen/tijden:
Dinsdag t/m vrijdag van 09.00 uur tot 16.50 uur
Zaterdag van 09.00 uur t/m 15.00 uur

Duur:
1 jarige opleiding

Diploma:
Kapper (BOL niveau 2)

De stage (B.P.V):
80% school – 20% stage

Toelating:
Minimaal 16 jaar

 

Bij KOS Kappersopleidingen volg je de BOL opleiding Kapper (niveau 2), waarbij BOL staat voor Beroeps Opleidende Leerweg. Dit houdt in dat je vier dagen per week naar school gaat, waar je al snel aan de slag kan in de kapsalon van de school.  Eén dag in de week loop je stage in een erkende kapsalon.

Onze ervaren docenten begeleiden je door de basis technieken, je leert o.a. knippen, föhnen, een kleur opzetten en diverse vlechttechnieken, zoals de inside, outside en de ronde vlecht. Aangezien we in kleine groepjes werken is er veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en krijg je de aandacht die je verdient.

JA! Ik wil meer weten, neem contact met me op!

Als student aan de KOS Kappersopleidingen kies je voor een opleiding van een  jaar. In dit jaar wordt je opgeleid tot Kapper (BOL niveau 2).

Na de opleiding Kapper kun je doorstromen naar de opleiding Allround Kapper (BOL niveau 3).
Deze opleiding duurt dan nog één jaar..!

KOSTEN
OPLEIDING

MBO-studenten vanaf 16 jaar hebben recht op een “Ov-kaart“ en studenten ouder dan 18 jaar komen in aanmerking voor “studiefinanciering” (Basis beurs, aanvullende beurs).

Opleidingskosten

Kapper MBO niveau 2 | Inschrijfgeld € 150,-

Er zijn twee betalingsmogelijkheden:

Betalingsoptie 1

12 termijnen van € 398,-

Inclusief

 • materialen
 • keuzedeel
 • theoriemiddelen
 • tuniekjes
 • lesgeld
 • inclusief examengelden

Betalingsoptie 2

Betaling ineens  (15 augustus 2022) € 4305,-

Inclusief

 • materialen
 • keuzedeel
 • theoriemiddelen
 • tuniekjes
 • lesgeld, maar exclusief examengelden
 • Vanwege het feit dat de KOS een niet-bekostigde erkende opleiding is, hoeft de student(e) geen schoolbijdrage aan het Ministerie van Onderwijs te betalen.
 • Na het behalen van alle onderdelen en je B.P.V. heb je recht op het diploma: Kapper (BOL niveau 2)
 • De examens worden afgenomen door het examenbureau Visavi te Amersfoort.

UITLEG
OVER JE
STUDIE FINANCIERING

Ben je 16 jaar en wil je onze voltijd MBO opleiding (BOL) volgen?
Dan heb je geen recht op studiefinanciering maar wel je wel recht op een studentenreisproduct (ov-kaart). Tevens heb je recht op een Kind Gebonden Budget

Ben 18 of ouder en wil je onze voltijd MBO opleiding (BOL) volgen?
Als mbo-student kun je ruim € 7.200,- tot € 9.700,- per jaar aan studiefinanciering ontvangen. De mbo-studiefinanciering bestaat uit een basisbeurs, aanvullende beurs, lening en studentenreisproduct. Onderstaande bedragen zijn gebaseerd op de gegevens van DUO voor de periode vanaf augustus 2020.  Aan deze gegevens kunnen geen rechten worden ontleend.

Studiefinanciering
De mbo BOL opleidingen vallen onder de tegemoetkoming studiekosten en studiefinanciering. Vanaf de eerste dag van het kwartaal na je 18e verjaardag, heb je recht op studiefinanciering. De studiefinanciering bestaat uit een basisbeurs, studentenreisproduct, aanvullende beurs en een lening. De studiefinanciering wordt in maandelijkse termijnen uitbetaald. Je ontvangt de studiefinanciering aan het eind van de maand op je rekening.

Basisbeurs
De hoogte van de basisbeurs hangt af van je woonsituatie; de beurs voor thuiswonenden bedraagt € 85,13 per maand en die voor uitwonenden € 277,84 per maand.

Aanvullende Beurs
Als je in aanmerking komt voor studiefinanciering, kun je (afhankelijk van het inkomen van de ouders) een aanvullende beurs aanvragen. Deze kan oplopen tot maximaal € 351,46 per maand voor een thuiswonende student en € 373,94 per maand voor een uitwonende student. Word je in het lopende studiejaar 18 jaar, dan is de aanvullende beurs € 96,25 lager. In het nieuwe studiejaar (per 1 augustus) kun je dan in aanmerking komen voor de volledige aanvullende beurs.

Lening € 2.158,- tot €6.481,- per jaar
In het middelbaar beroepsonderwijs mag je € 185,46 per maand lenen naast de basisbeurs en de aanvullende beurs. Heb je geen recht op een aanvullende beurs, dan mag je ook de hoogte van de aanvullende beurs bijlenen. Het rentepercentage is voor 2021 vastgesteld op 0%, je betaalt dus geen rente over je studielening.

Voor meer informatie: www.DUO-IB-groep.nl

De theorie staat in het kader van de praktijk, maar de volgende onderdelen komen in ieder geval aan bod: Huid en haar, blijvend omvormen en (ont)kleuren. Tevens komt het verplichte Nederlands en rekenen aan bod.

KEUZE
DELEN

Een keuzedeel is een verplicht onderdeel van elke MBO opleiding en ook al is het resultaat van de keuzedelen (nog) niet bepalend voor het slagen of zakken van de student: het vormt wel een verplicht onderdeel van het onderwijs en de examinering. KOS Kappersopleidingen werkt voor keuzedelen samen met professionals uit de branche. (De gekozen keuzedelen zijn inbegrepen in het lesgeld). Tijdens je opleiding krijg je meer informatie over de keuzedelen die jij kunt volgen. Je sluit elk keuzedeel af met een examen.

INHOUD
OPLEIDING

In je opleiding komen de volgende onderdelen aan bod:

 • Knippen/snijden dame en heer (volgens de praktijkgerichte Hair Level-methode)
 • Föhnen dame
 • Opzetten van een kleur
 • Wikkelen
 • Inleg en opkammen
 • Vlechten
 • Tijdelijk omvormen
KOS kappersopleidingen is aangesloten bij de NRTO, het Platform van Aangewezen/Erkende Particuliere Onderwijsinstellingen. Eén van haar doelstellingen is het handhaven en verhogen van de kwaliteit van het particulier onderwijs.

KOS Kappersopleidingen heeft de NRTO Gedragscode voor leden van de Vereniging NRTO ondertekend en committeert zich hieraan.

De opleiding KAPPER bij KOS Kappersopleidingen is met goedkeuring van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap geregistreerd in het Centraal Register Beroepsopleidingen (CREBO), waardoor studenten de garantie hebben deel te nemen aan kwalitatief hoogstaande opleidingen. Tevens is KOS een door de branche erkende opleiding.

JA! Ik wil meer weten, neem contact met me op!

ONLINE
INSCHRIJVEN
contact
opnemen

Kos Kappersopleidingen

Insulindeplein 18
5014 BD Tilburg

013-5426603
info@koskappersopleidingen.nl

Maandag: GESLOTEN
Dinsdag: 9.00 - 16.30
Woensdag: 9.00 - 16.30
Donderdag: 9.00 - 16.30
Vrijdag: 9.00 - 16.30
Zaterdag: 9.00 - 14.30
Zondag: GESLOTEN
× Hoe kunnen we je helpen?