Haarstylist Heer Bol 3

KOS Kappersopleidingen

Algemene informatie

 

Startdatum:
Dinsdag 1 september 2020

Lesdagen:
Het eerste jaar ga je vijf dagen naar school, waarvan één dag stage.
Het tweede jaar ga je vier dagen naar school, waarvan twee dagen stage.

Lestijden:
Dinsdag t/m vrijdag van 09.00 uur tot 16.50 uur
Zaterdag van 09.00 uur t/m 15.00 uur

Duur:
2 jarige opleiding

Diploma:
Haarstylist heer (BOL niveau 3)

De stage (B.P.V):
Stages vinden bij een (door SBB) erkende (heren)salon plaats. Je moet zelf een stageplek zoeken, maar KOS probeert je hierbij wel te helpen. Voor je stage ontvang je stagevergoeding conform cao.

Toelating:
Minimaal 16 jaar

Vakanties/studiedagen:
3 weken zomervakantie die parallel lopen met de regionale vakanties;
15 dagen voor versnippering;

Bovendien zijn er nog enkele aangewezen vrije dagen:

 • één dag na kerstmis
 • één dag na nieuwjaar
 • twee dagen tijdens carnaval
 • één dag na Pasen
 • één dag na Pinksteren

Het aanbod van herensalons neemt nog steeds toe! Wil je alles leren over het kappersvak en specifiek het heenvak? Schrijf je dan in voor de opleiding Haarstylist heer.

Hoe ziet de opleiding er uit?
Bij KOS Kappersopleidingen volg je de opleiding Haarstylist heer (niveau 3), dit is een BOL opleiding van twee jaar. Het eerste jaar is een algemeen jaar, waarin je zowel het dames- als het herenvak leert. Dit houdt in dat je het eerste jaar vijf dagen per week naar school gaat, waarvan je één dag stage loopt in een erkende salon. 

Het tweede jaar ga je vier dagen naar school, waarvan je twee dagen stage loopt. Je gaat aan de slag om herenkapper te worden en oefent veel in de praktijk op herenmodellen die je zelf meebrengt. Je wordt een expert in o.a opknippen met kam en schaar, opscheren met de tondeuse en een wet (towel) shave. Aangezien we in kleine groepjes werken is er veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en krijg je de aandacht die je verdient.

Als student aan de KOS Kappersopleidingen kies je voor de opleiding Haarstylist heer. In twee jaar wordt je opgeleid tot Haarstylist heer (BOL niveau 3).

 

MBO-studenten vanaf 16 jaar hebben recht op een “Ov-kaart“ en studenten ouder dan 18 jaar komen in aanmerking voor “studiefinanciering” (Basis beurs, aanvullende beurs).

Opleidingskosten

Haarstylist heer (MBO niveau 3) | Inschrijfgeld € 150,-

Betalingsoptie 

24 termijnen van € 318,-

Inclusief

 • materialen
 • keuzedeel
 • theoriemiddelen
 • tuniekjes
 • lesgeld
 • inclusief examengelden
 • Vanwege het feit dat de KOS een niet-bekostigde erkende opleiding is, hoeft de student(e) geen schoolbijdrage aan het Ministerie van Onderwijs te betalen.
 • Na het behalen van alle onderdelen en je B.P.V. heb je recht op het diploma: Haarstylist heer (BOL niveau 3)
 • De examens worden afgenomen door het examenbureau Visavi te Amersfoort.

De opleiding HAARTSYLIST HEER bij KOS Kappersopleidingen is met goedkeuring van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap geregistreerd in het Centraal Register Beroepsopleidingen (CREBO), waardoor studenten de garantie hebben deel te nemen aan kwalitatief hoogstaande opleidingen. Tevens is KOS een door de branche erkende opleiding.

Omdat de opleidingen bij KOS Kappersopleidingen voldoen aan bovenstaand criterium is het voor studenten mogelijk een subsidie te ontvangen.

De student tot 18 jaar kan in aanmerking komen voor het kindgebonden budget. Voor meer informatie hierover klik hier

Vanaf 1 januari 2017 hebben minderjarige MBO-studenten (vanaf 16 jaar) die een opleiding in de beroepsopleidende leerweg (bol) volgen, recht op een studentenreisproduct. (OV-kaart voor studenten. Voor meer informatie: www.duo.nl

Studenten ouder dan 18 jaar komen in aanmerking voor “studiefinanciering” (Basis beurs, aanvullende beurs) en een Ov-studentenjaarkaart. Voor meer informatie: www.DUO-IB-groep.nl

MBO’ers: Basisbeurs blijft. De studiebeurs voor MBO’ers verandert niet.

De theorie staat in het kader van de praktijk, maar de volgende onderdelen komen in ieder geval aan bod: Huid en haar, blijvend omvormen en (ont)kleuren. Tevens komt het verplichte Nederlands en rekenen aan bod.

Inhoud van de opleiding

Eerste jaar

In het eerste jaar komen de volgende onderdelen aan bod:

 • Knippen van een dame en heer (volgens de praktijkgerichte Hair Level-methode)
 • Föhnen van een dame en herenkapsel
 • Wikkelen 
 • Watergolven
 • Uitvoeren van een kleurbehandeling

Tweede jaar

In het tweede jaar komen de volgende onderdelen aan bod:

 • Opknippen met kam en tondeuse
 • Opscheren met kam en tondeuse
 • Föhnen en stylen van een klassiek herenkapsel
 • Uitvoeren van een wet (towel) shave

Keuzedelen

Een keuzedeel is een verplicht onderdeel van elke MBO opleiding. KOS Kappersopleidingen werkt voor keuzedelen samen met professionals uit de branche. (De gekozen keuzedelen zijn inbegrepen in het lesgeld). Tijdens je opleiding krijg je meer informatie over de keuzedelen die jij kunt volgen. Je sluit elk keuzedeel af met een examen.

KOS kappersopleidingen is aangesloten bij de NRTO, het Platform van Aangewezen/Erkende Particuliere Onderwijsinstellingen. Eén van haar doelstellingen is het handhaven en verhogen van de kwaliteit van het particulier onderwijs.

KOS Kappersopleidingen heeft de NRTO Gedragscode voor leden van de Vereniging NRTO ondertekend en committeert zich hieraan.

De opleiding KAPPER bij KOS Kappersopleidingen is met goedkeuring van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap geregistreerd in het Centraal Register Beroepsopleidingen (CREBO), waardoor studenten de garantie hebben deel te nemen aan kwalitatief hoogstaande opleidingen. Tevens is KOS een door de branche erkende opleiding.

Direct inschrijven

JA! Ik wil meer weten, neem contact met me op!

Social

Bezoekadres

Kos Kappersopleidingen

Insulindeplein 18
5014 BD Tilburg

T: 013-5426603
E: info@koskappersopleidingen.nl

Openingstijden

Maandag: GESLOTEN
Dinsdag: 9.00 - 16.30
Woensdag: 9.00 - 16.30
Donderdag: 9.00 - 16.30
Vrijdag: 9.00 - 16.30
Zaterdag: 9.00 - 14.30

Pin It on Pinterest

Share This
× Hoe kunnen we je helpen?